Pengurusan Sekolah

Assalamualaikum, Salam Sejahtera & Salam 1Malaysia,
Selamat datang ke Portal Rasmi STAR Putra

Para pengunjung sekalian,

Dengan wujudnya laman web sekolah ini diharapkan agar seluruh warga STAR Putra khasnya akan mendapat manfaat dan kelebihannya. Selain dari itu diharapkan agar laman web ini juga akan menjadi gerbang ilmu yang memberi manfaat kepada seluruh warga sekolah.

Sesungguhnya misi dan visi STAR Putra untuk menjadi yang terbaik akan terus menjadi dorongan dan panduan seluruh warganya. Tahniah dan syabas kepada JK Perhubungan Sekolah kerana berjaya membina laman web ini.

Kepada Pelajar STAR Putra, gunakan peluang menggunakan laman web ini sebaik mungkin. Ambil manfaat yang maksimum darinya. Gunakan dengan secara berhemah dan beretika agar memberikan impak dalam proses pembelajaran anda di dalam kelas.

Kepada Warga STAR Putra, berikan sokongan dan kuatkan iltizam bagi membina STAR Putra yang Cemerlang Akademiknya, Gemilang Sahsiahnya dan Terbilang Pelajarnya.

Kepada para tetamu yang melayari laman web ini, semoga mendapat manfaat dan ilmu yang berguna darinya.

Sekian, terima kasih.

Mohd Jaluli bin Hj Yahaya
Pengetua SMK Tunku Abdul Rahman Putra
- Akan dikemaskini -
Berteraskan Falsafah dan Matlamat Pendidikan Negara, kami berazam untuk :

Memberikan pendidikan bermutu, berkesan dan berwawasan.
Mewujudkan budaya pembelajaran yang ideal dan saksama.
Memupuk keutuhan dan kecemerlangan jasmani, emosi, rohani, dan intelek (JERI). Sedia berkhidmat dengan cekap, mesra, dan penuh kewibawaan.
Sedia akur kepada peraturan dan teguran berteraskan Falsafah dan Matlamat Pendidikan Negara
SMK Tunku Abdul Rahman Putra
No. 1, Jalan Kalabakan,